marți, 1 februarie 2011

Execuții (acest documentar șochează)

Execuții (acest documentar șochează)

Avertisment: acest film documentar conține scene explicite din execuții reale. Înregistrările sunt violente și tulburătoare. Multe imagini au fost cenzurate sau suprimate, deoarece guvernele continuă să promoveze execuțiile ca fiind măsuri instantanee, clinice și umane. Filmul este o moștenire a celor care au fost executați. Imaginile cu morțile lor sunt folosite spre educația celor vii. Înlăturarea unor asemenea imagini din motive de gust ar fi un gest de indecență supremă.

Pe parcurul ultimilor 200 de ani, promotorii pedepsei cu moartea au susținut că uciderea oamenilor va face ca societatea să fie mai bună, mai în siguranță sau mai sănătoasă. Acest argument a fost folosit ca justificare pentru executarea tuturor, de la ucigași în serie dezaxați, până la un milion de copii evrei.

Realizatorii acestui film documentar sunt de părere că execuțiile nu pot aduce oamenilor niciun progres, nu pot îmbunătăți societatea și nu pot rezolva probleme sociale. Pedeapsa cu moartea este un barbarism abominabil care nu-și are rostul într-o societate civilizată.

Acest documentar obiectiv despre pedeapsa cu moartea și crimele sponorizate de stat analizează impactul social, politic și moral al acestor metode ale morții. Filmul este împărțit în capitole despre diverse stiluri de execuții și face apel la tema morții în mod uman în fiecare aspect.

Vizionare online film documentar Execuții


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More